Castelul, construit pe o proprietate de peste 600 de hectare, se află la est de oraşul italian Siena şi este înconjurat de plantaţii de viţă-de-vie, păduri, terenuri cultivate cu floarea soarelui şi mai multe clădiri cu specific agricol.
Construit în secolul al XII-lea, acesta este unul dintre puţinele castele medievale din Europa care au rămas intacte până în zilele noastre şi a fost în trecut reşedinţa oficială a papilor Pius al II-lea şi Pius al III-lea.
Reşedinţa, ai cărei proprietari actuali nu doresc să îşi divulge identitatea – şi nici numele castelului -, este pusă în vânzare de Sotheby’s International cu preţul de 28 milioane de euro.
Deşi nu se cunoaşte numele primului proprietar şi nici cel al persoanei care a ordonat construirea castelului, acesta a rămas în proprietatea unei proeminente familii italiene vreme de mai multe secole.
Familia Piccolomini a locuit pe acea proprietate, cu intermitenţe, începând din secolul al XV-lea. Doi dintre cei mai notabili membri ai familiei Piccolomini, Enea Silvio Piccolomini şi Francesco Piccolomini, au devenit liderii Bisericii Catolice şi şi-au luat numele papale Pius al II-lea şi Pius al III-lea.
Potrivit presei italiene, averea familiei Piccolomini a fost obţinută în principal din comerţ. După mai multe generaţii, castelul şi-a schimbat proprietarul în jurul anului 1920.
Acel proprietar a rămas la rândul său anonim, iar proprietatea a fost din nou vândută în anii ’80.
De atunci, castelul a rămas în posesia actualului proprietar, care nu a dezvăluit motivul pentru care doreşte să îl pună în vânzare.
Cele mai multe dintre cele 100 de dormitoare de pe această proprietate au fost amenajate însă în clădirile din jurul castelului. Acestea sunt închiriate ca spaţii de cazare, iar podgoriile cu viţă-de-vie şi restaurantele din apropiere atrag numeroşi turişti.
Castelul în sine are doar 10 dormitoare, foarte mari, alături de mai multe săli de baie, un atelier de pictură şi o sufragerie impresionantă.
Sursă: Mediafax